Poofcoaching Mentale Hulp Nieuwegein
Poofcoaching
Persoonlijk leiderschap

Om persoonlijk leiderschap van de werknemers te vergroten bied ik preventieve werk gerelateerde coaching en workshops op de werkvloer aan. 

Werk gerelateerde coaching
- Merk je dat je vastloopt in je werk?
- Dat je de grip op je werkzaamheden steeds verder kwijtraakt?
- Je  'je ziek melden' wilt voorkomen maar wel steeds dichterbij komt?
- Ben jij of is jouw werkgever op zoek naar passende effectieve hulp om ziekteverzuim te voorkomen?

Dan bied ik het kader van gezondheidsmanagement een kort en intensief coaching traject aan, wat houdt dat in?

- Op korte termijn een passend aantal coaching gesprekken
- Inzicht in redenen dat je de grip bent kwijt geraakt
- Bewustwording van wat nodig is om hierin je eigen verantwoordelijkheid te nemen
- Thuisopdrachten om je eigen plan van aanpak met een gezonde toekomstsvisie vorm te geven
- Praktische handvatten voor in de toekomst,  op jou persoonlijk toegesneden
- Een op maat gemaakte offerte voor je leidinggevende waarmee je het gesprek aan kunt gaan waarin jij kunt aangeven wat jij nodig hebt om niet langdurig uit te gaan vallen.

Workshops op de werkvloer
Omdat een medewerker zijn/ haar persoonlijkheid meeneemt naar het werk en je werk soms mee neemt naar huis, in combinatie met een sterk veranderend werk klimaat wordt het steeds belangrijker om voor ze om hun eigen grenzen te kunnen geven. Mooi gezegd ze hebben een goed persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.
Vanuit deze gedachtegoed in combinatie met mijn eigen verpleegkundige ervaring geef ik met veel plezier workshops aan teams in de gezondheidszorg. 


De diverse workshop zijn:
- 'Elastische grenzen'
Doel van de workshop is het vergroten van de mentale weerbaarheid van de verpleegkundige d.m.v. stress (h)erkennen, lichaamsbewustzijn hierop creëren zodat ze hierna in staat zijn zich zelf te reguleren. Een onderdeel hiervan is het verschil in persoonlijke en professionele verantwoordelijkheid leren herkennen en hiermee om gaan. Tevens krijgen ze een tool om hun grens aan te geven en hiermee onderling eenduidig te kunnen communiceren. In de workshop staat het interactieve en ervaringsgericht leren voorop.

- "Steviger in je werkschoenen staan"
De beschrijving: Hoe kun jij je standvastig en toch soepel door je werk heen bewegen? Door inzicht te krijgen in "waar" en "hoe" jij staat en wát jou in beweging brengt, of juist in de weerstand. Door interactieve oefeningen kom je er achter "waarom je ja zei waar ne nee bedoelde". Deze informatie zet je om in een soort van gebruiksaanwijzing voor jezelf. Waar je in geval van teveel tegenwind weer op terug kunt vallen. Zodat jij energieker, vanuit keuzevrijheid je werk weer met passie kunt uitvoeren!

- "Feedback geven en ontvangen"
Doel: volgens de regels van de 4G methode feedback kunnen geven en ontvangen. De onderlinge communicatie verbeteren door gebruik te maken van het Johari-venster. Dit alles nadat wat het team nodig heeft zodat iedereen zich "veilig" genoeg voelt om open te communiceren.

- "In gesprek gaan en blijven"
Doel: diverse gespreksvormen worden belicht en wat heb je aan aanvullende communicatie vaardigheden ( Luisteren, samenvatten en vragen) nodig om deze goed uit te voeren? Uiteraard is ook dit een interactie workshop waar theorie en praktijk afgewisseld worden. Het uitgangspunt bij deze workshop is: "De betekenis van mijn communicatie is de respons die ik krijg!" 

Iedere workshop duurt 3 uur en wordt op locatie gegeven. Heeft u ideeën of vragen neem dan contact op.

Carola Heens