Poofcoaching Mentale Hulp Nieuwegein
Poofcoaching
Wat houdt mijn begeleiding in?

Als je te veel last krijgt van jouw lichamelijke en of geestelijke onrust, onzekerheid, twijfelen, angsten en/of lichamelijke stress klachten is mogelijk hét moment daar dat je hulp vind om meer grip, op jouw denken en doen, te gaan krijgen. Omdat ik geloof in "zelf doen", stimuleer ik je jouw eigen psychische verwerkingskracht te ontplooien. Wel zelf doen maar zeker niet alleen. Zoals in de EMDR gezegd wordt "rechts om". Met als bedoeling om je zelfbeeld positiever te bekrachtigen waardoor je meer zelfvertrouwen ontwikkelt.

Je kunt om te beginnen een kosteloos en vrijblijvend kennismakings gesprek van 20 minuten plannen. Hiermee kun je ontdekken of het genoeg klikt om een begeleidingstraject aan te gaan.

Wat is het?
Het begeleidingstraject start met een intakegesprek, wat net als de vervolg sessies 1 uur en 15 minuten duurt. Bij de intake gaan we samen een "probleem analyse" doen om zo het aantal en de frequenties van de sessies in te schatten. Dit blijft een zeer persoonlijk proces, waarin regelmatig evaluatie momenten zijn ingebouwd.
Mijn begeleiding heeft als doel het zelfgenezend vermogen van de cliënt te stimuleren en dit tussen de sessies door verder uit te bouwen om dit meteen praktische in te zetten in de dagelijkse dag. Het streven is dat je na beëindiging van het traject een soort van "gebruiksaanwijzing" voor je zelf hebt zodat je weet wat je kunt doen om "nieuwe" problemen zelf aan te kunnen pakken!

Hoe?
De complementaire opleidingen die ik heb gevolgd zijn: Verpleegkundige-A, NLP Master, Mediumschap 1&2, Psychopathologie, Traumacoach, Train de trainer, Traumatherapie, EMDR.
In mijn praktijk maak ik gebruik van de volgende technieken tijdens de coaching of traumatherapie: EMDR, ademcoaching, Mindfulness, lichaamsbewustzijns oefeningen, geleide meditatie, ervaringsgerichte en lichaamsgerichte therapievormen, zelfregulatie, ontladen, opstellingswerk, Familieopstellingen en cognitieve gedragstherapie en relatietherapie. Wil je hier meer over lezen of inspiratie opdoen kijk dan op mijn Youtube kanaal bij de Playlists.


Specialisatie
Mijn specialisatie is Traumatherapie (gevolgd bij het Atma instituut in Amersfoort).
Trauma wordt vaak als een groot en heftig woord ervaren. De letterlijke vertaling is wond. En dan komen we meestal wel weer in de "gewone" logica terecht. Want hoe vaak wordt er bij jou weer een oude wond open gereten? Soms hebben we nog last van de erfenis van ons verleden en hebben we onze trauma's onder ogen te zien. Zodat we de dagelijkse verstorende effecten ervan kunnen gaan verwerken.
De traumatherapie heeft, bij mij, veel wetenschappelijke fundering gelegd waardoor ik het ontstaan van een trauma en de destructieve gevolgen er van meer kan herkennen in de dagelijkse ‘problematiek’. Waarmee ik een goede vertaalslag heb kunnen maken naar de alledaagse taal die wij gebruiken voor deze gevoelige kwesties en daarmee een diepgaand resultaat bereik. De "links om" EMDR methode is een van de bekendere therpaie vorm die ik inzet indien je nog steeds last hebt van nare ervaringen in je verleden waardoor je in je dagelijkse leven niet kan doen wat je eigenlijk wel wilt.


Coaching
Als coaching je meer aanspreekt dan de traumatherapie dan gaan we samen onderzoeken: waar je nu staat, waar je heen wilt, wat houd jou tegen en wat heb je nodig om je doel te bereiken. Hierdoor kan jij je leven vorm geven op de manier die bij jou past. Verder krijg je inzicht wat jou afweer mechanisme is en hoe je die anders kan inzetten om het gewenste resultaat te krijgen. In de gesprekken krijg je o.a. een spiegel voorgehouden om de grote kluwen "problemen" uit elkaar te halen en te zien wat de uitdaging is die er achter verstopt zit. Zodat je in balans en met zelfvertrouwen weer grip op je leven hebt. 

Wat maakt deze begeleiding zo uniek en effectief?
De combinatie van: woordgebruik, aannames omzetten, afstemming, zelfregulatie, ontladen en opladen, hulpbronnen, oog hebben voor detail en talent, omdenken/  perspectief verschuiven, verbinding maken, erbij blijven als het lastig wordt, humor, praktisch, compassie en geloof.

Anderen over de begeleiding van Carola
"Altijd een drempel om de stap te nemen hulp te zoeken. Maar bij Carola voelde het meteen goed. Ze luistert goed, vraagt door en maakt je bewust van patronen die erin geslopen zijn en voor mij normaal waren geworden. Geeft de theorie erbij zodat je snapt wat er in je lijf gebeurt. Carola laat je veilig voelen en weet wanneer het genoeg is voor je. Belangrijke bewustwordingen schrijft ze op zodat je thuis dat nog eens regelmatig door kan lezen. Ze laat je bewust worden van successen en dit laat je groeien. En af een toe even lachen hoort er ook bij en dat maakt het dan weer wat luchtiger. Ik kan Carola alleen maar aanraden want in korte tijd heeft ze mij veel inzichten gegeven en geleerd om meer naar mezelf te luisteren."


Wil je ook van overleven naar leven? Neem dan contact op!

Carola Heens